Egyéni önismereti tanácsadás

Az egyéni tanácsadás jelenleg szünetel.

 

17 év saját élményű önismereti munka és 12 év egyéni ügyfél kísérés van mögöttem.

Alapelvem, hogy nincs jogunk másokat bántani, de jogunk van magunkat megvédeni!

Nem vagyok pszichológus. Módszerspecifikus képzéseket és 2,5 év pszichológia BA tanulmányt végeztem (bővebben lásd “Rólam” fül).

Külföldi szakirodalmi olvasmányaim, ausztriai tanulmányaim és tanácsadó kollégák tapasztalatai alapján közelebbinek érzem magamhoz a humánusabb, nyitottabb, kevésbé “pszichologizáló”, kevésbé tekintélyelvű és kevésbé patriarchális hozzáállást.

Hiszem, hogy az ember saját maga legnagyobb tudója és mestere, és, hogy létezik szabad akarat.

Nem hiszek az erőszak gyógyító erejében (például kényszerítő jellegű pszichiátriai beavatkozások) viszont hiszek a humánus jelenlét gyógyító erejében.

Hiszek a kisebbségi csoportok erejében, a rendszerkritikában és az ökohumanizmus mindenki számára élhetőbb életet hozó lehetőségeiben.

 

Az egyéni önismereti munka támogatását beszélgetések formájában teszem, igény szerint kiegészítve relaxációs technikákkal, pszichodráma és jógaterápia elemekkel, valamint holistic pulsinggal.

Segítői munkámat és szemléletmódomat leginkább a kritikai pszichológia (a hatalmi viszonyok elnyomó hatásainak feltárása) és a traumatudatosság (pl komplex poszttraumás – cptsd – tünetek feltárása) valamint az ökohumanizmus (mint filozófiai keret) határozzák meg. A humanista szóval a humanista világnézetre utalok, annak nemzetközi etikai, filozófiai és aktivista vonatkozásaival, mely egyben feminista, de nem férfigyűlölő. Az “öko” jelző alatt pedig a környezettudatos viselkedésre való törekvést és az annak kialakításában nyújtott tanácsadói munkát értem.

 

Traumáról, cptsd-ről, kritikai pszichológiáról és fenntarthatóságról a youtube csatornámon elérhetőek pszichoedukációs videók is.

 

Olvasnivalók és további kontaktok a nők szisztematikus elnyomását megszűntetni célzó jogi, tudományos és aktivista területeken:

Patent – https://www.patent.org.hu/t%C3%A1j%C3%A9koz%C3%B3dj

Férfiak a férfierőszak ellen – http://www.stop-ferfieroszak.hu/kiadvanyok

https://zaklatasmentes.hu/publikaciok

Nane – https://nane.hu/kiadvanyok/

FES Budapest – https://www.fes-budapest.org/hu/kiadvanyok-nemek-koezoetti-igazsagossag-kelet-koezep-europaban/