Coaching

Az egyéni tanácsadás jelenleg szünetel.

17 év saját élményű önismereti munka és 12 év egyéni ügyfél kísérés van mögöttem.

Segítői munkámat és szemléletmódomat leginkább a kritikai pszichológia (a hatalmi viszonyok elnyomó hatásainak feltárása) a traumatudatosság (ptsd, cptsd) valamint az ökohumanizmus* (mint filozófiai keret) határozzák meg.

Nem vagyok pszichológus. 2,5 év pszichológia BA tanulmányt és további módszerspecifikus képzéseket végeztem (lásd “Rólam” fül alatt, a tanulmányaim között).

Alapelvem, hogy nincs jogunk másokat bántani, de jogunk van magunkat megvédeni.

Hiszem, hogy az ember saját maga legnagyobb tudója és mestere, és, hogy létezik szabad akarat.

Az egyéni önismereti munka támogatását beszélgetések formájában teszem, igény szerint kiegészítve relaxációs technikákkal, pszichodráma és jógaterápia elemekkel, valamint holistic pulsinggal.

 

Traumáról, cptsd-ről, kritikai pszichológiáról és fenntarthatóságról a youtube csatornámon elérhetőek pszichoedukációs videók is.

 

Olvasnivalók és további kontaktok a nők szisztematikus elnyomását megszűntetni célzó jogi, tudományos és aktivista területeken:

Patent – https://www.patent.org.hu/t%C3%A1j%C3%A9koz%C3%B3dj

Férfiak a férfierőszak ellen – http://www.stop-ferfieroszak.hu/kiadvanyok

https://zaklatasmentes.hu/publikaciok

Nane – https://nane.hu/kiadvanyok/

FES Budapest – https://www.fes-budapest.org/hu/kiadvanyok-nemek-koezoetti-igazsagossag-kelet-koezep-europaban/

 

  • A humanista szóval a humanista világnézetre utalok, annak nemzetközi etikai, filozófiai és aktivista vonatkozásaival, mely egyben feminista, de nem férfigyűlölő. Az “öko” jelző alatt pedig a környezettudatos viselkedésre való törekvést és az annak kialakításában nyújtott tanácsadói munkát értem.