Egyéni önismereti tanácsadás

Az egyéni önismereti munka támogatását beszélgetések formájában teszem, igény szerint kiegészítve relaxációs technikákkal, pszichodráma és jógaterápia elemekkel, valamint holistic pulsinggal.

Segítői munkámat és szemléletmódomat leginkább a kritikai pszichológia (a hatalmi viszonyok elnyomó hatásainak feltárása) és a TRAUMAtudatosság (pl komplex poszttraumás – cptsd – tünetek feltárása) valamint az ökohumanizmus (mint filozófiai keret) határozzák meg. A humanista szóval a humanista világnézetre utalok, annak nemzetközi etikai, filozófiai és aktivista vonatkozásaival, mely egyben feminista, de nem férfigyűlölő. Az “öko” jelző alatt pedig a környezettudatos viselkedésre való törekvést és az annak kialakításában nyújtott tanácsadói munkát értem.

 

Traumáról, cptsd-ről, kritikai pszichológiáról és fenntarthatóságról a youtube csatornámon elérhetőek pszichoedukációs videók is.

 

Olvasnivalók és további kontaktok a nők szisztematikus elnyomását megszűntetni célzó jogi, tudományos és aktivista területeken:

Patent – https://www.patent.org.hu/t%C3%A1j%C3%A9koz%C3%B3dj

Férfiak a férfierőszak ellen – http://www.stop-ferfieroszak.hu/kiadvanyok

https://zaklatasmentes.hu/publikaciok

Nane – https://nane.hu/kiadvanyok/

FES Budapest – https://www.fes-budapest.org/hu/kiadvanyok-nemek-koezoetti-igazsagossag-kelet-koezep-europaban/